miércoles, 7 de mayo de 2008

Intens moviment associatiu

En els darrers dos anys la nostra vila ha vist néixer quatre noves entitats. L’any 2006 vam veure néixer l’Espai de Dones Rhode, recentment hem vist néixer el Futbol sala i ja dins el 2008 ho han fet l’Afiter i l’Embranzida Jove.
El naixement d’aquestes quatre entitats és una notícia i fenòmen que ens convida a reflexionar sobre en quin estat es troba la societat civil a la nostra vila. I és que sobta que en uns moments en que el conjunt de la societat havia entrat en un procés de globalització i certa despersonalització, quan sentim a parlar d’una crisis de valors que ve acompanyada d’una clara tendència a l’individualisme, el nostre poble sembla que nedi a contracorrent. Tot plegat ens dóna bones vibracions. És un símptoma ben positiu que ens fa pensar que potser hem entrat en una nova fase, en la qual la nostra societat ha entés que no n’hi ha prou amb relacionar-se mitjançant la xarxa internet, el mòbil o veient que passa a la TV. D’alguna forma hem començat a recuperar un instint ben nostre i humà: el sentiment de formar part d’un col·lectiu ens ha recordat la necessitat de treballar conjuntament, de retrobar la complicitat amb els nostres similars.
El naixement d’aquestes quatre entitats, tant diverses en objectius, diverses la seva composició i edats, són el reflexe d’un poble vital que ho vol continuar sent.

5 de maig de 2008

No hay comentarios: