lunes, 17 de marzo de 2008

Roses no surt a la premsa?

Fa uns dies, a la presentació del nou web Rosesdigital.org, vam sentir a dir públicament a l’alcaldessa de Roses, que al nostre municipi li costava “arribar a la premsa”. Amb certa resignació Magda Casamitjana es queixava que malgrat que a Roses s’hi fan moltes activitats, molta feina i ser una població gran, la repercussió en els mitjans de comunicació no era proporcional.
Crec, i ho dic com a editor de la Revista de Roses, que a Magda Casamitjana no li falta part de raó. Si haguèssim de buscar la causa d’aquesta situació hauríem de realitzar un estudi que, primer analitzés si les paraules de l’alcaldessa tenen raó de ser o no, perquè també podria ser que fos una percepció que compartim molts altres ciutadans.
I possiblement després d’aquest primer estudi, se n’hauria de fer un altre que hauria de buscar els motius d’aquesta situació. O sigui, abocar diners en estudis que després, no sempre serveixen per solucionar el problema i simplement ens confirmen allò que ja sabem.
La visita de la Ministra Carme Chacón al castell de la Trinitat en va ser un bon exemple. Perquè a Figueres hi eren tots els mit-jans de comunicació seguint a la Ministra i en canvi a Roses només hi vam quedar els de màxima proximitat? M’atreviria a dir quina és la resposta. Bè, les respostes, perquè de fet, hi ha més d’una causa que explicaria aquesta situació. Aquell dia Figueres, gràcies a la Ministra, va sortir a tots els mitjans. Una situació injusta, però que explica com està montat el sistema comunicatiu al nostre país.

No hay comentarios: